onsdag 29 december 2010

... Vinga...

Sjökort 931 SW 9313 NW 57*40,0 N 11*39,3 E

... blir nästa hamn i Luvans gästhamnsguide. Ni som följt bloggen kan väl inte ha undgått att jag gillar Vinga. Av en massa olika orsaker. På samma sätt som Vrångö, ligger den på alldeles lagom avstånd. Även här kan vi ligga kvar på söndagskvällen, sticka tidigt på måndagsmorgon och vara på jobbet i någorlunda anständig tid. Det är tur att man har flextid.....

Om man varit på Vinga några gånger lär man alltid känna folket som är där. Det är en kärna av Winga Vänner, som nästan alltid är där. Goa gubbar och tanter som vet hur man festar.... "Brända fläsket", dvs den gemensamma grillplatsen, en sen sommarkväll..... Tur att det inte finns så många grannar som kan klaga! Så vill man ha tyst omkring sig så finns det andra ställen. Det underlättar om man gillar allsång också. Eller gillar och gillar, gör som jag - stå ut -  de flesta sjunger hellre än bra!

Det finns en massa historia kring Vinga. Här finns t ex Evert Taubes födelsehus. Missa inte heller att "ligga fyr". Det är en upplevelse!! Det finns bara 25 platser (Om hamnkapten Tomas är på plats finns det säkert 25 till. Den mannen kan packa båtar!) och ibland är dett riktigt ström och besvärligt, både att lägga till och ifrån. Lyssna på de råd ni får från de andra båtarna - det brukar hjälpa. OBS det finns ingen möjlighet att bunkra vatten, och det finns inte heller några duschar.

Klassificering enligt Gästhamnsguiden:
Säkerhet: 2
Miljö: 2
Toaletter: 3 ("torrtoa")
Duschar: 0

Inte så bra betyg där inte men på Luvantoppen blir det 9 av 10 möjliga

Öppet mot väster
Utsikten från sittbrunnen
Den berömda båken. Här är det inte ovanligt att folk gifter sig

Inga kommentarer: