fredag 31 december 2010

... Rörö...

Sjökort 931 NW 57*46,4 N 11*37,0 E

Vi är inte riktigt överens om Rörö, jag och C. Är inte riktigt överens med mig själv heller. Hamnen är så där. Ren och fräsch och nära till mataffär. Finns också några riktigt bra fik. Men själva gästhamnen är egentligen en jättelång brygga som går runt, på nåt konstigt sätt. Till skillnad från Vinga, där den gemensamma grillplatsen är en riktig träffpunkt, så är det ingen människa som pratar med nån ny här. Även om grillplatsen är kanonfin.

Det som är fint med Rörö, och väl värt ett besök är ön i sig. Största delen av ön är naturreservat. Här finns fantastiska stigar att vandra på och med mycket varierande natur. Än så går det upp, så går det ner så går det upp..... Man kan gå i flera timmar och inte möta en annan människa. Det finns också en fin liten sandremsa (= badstrand) alldeles bredvid gästhamnen. Bra om man har små barn.

Passa inseglingen, det är lite roddigt och smalt, och eftersom det både finns fiskebåtar, sjöräddningen, färjor och en massa fritidsbåtar kan det bli trångt. Det finns ca 100 platser och man förtöjer med ankare.

Klassificering enligt Gästhamnsguiden:

Säkerhet: 4
Miljö: 4
Toaletter: 5
Duschar: 5

På Luvantoppen får Rörö 7 av 10 möjliga - mest pga den fina naturen





Sundet mellan Rörö och Hyppeln
Foto: Röröbilder


Inga kommentarer: