torsdag 30 december 2010

... Källö - Knippla...

Sjökort 931 N 57*45,0 N 11*39,3 E

... har en ganska bra restaurang Brygghuset. I bland när det har varit dåligt väder, eller man är blöt och frusen har det varit alldeles underbart att sätta sig och bli varm och go och snäll och mätt och.... Ja, ni fattar! Kommer särskilt ihåg förra året då vi seglade Stora Oset Race 2010 Här beskrivet av Blur. Vi var lite efter dom.... det är bla vi som är den "lilla klassen" han skriver om..... Men det finns en rättvisa i världen trots allt! Det regnade precis lika mycket på oss alla. Fast mest på oss för vi var ute mycket längre....  i nästan 5 timmar, tror jag. Vi kom i alla fall inte sist...... I alla fall stack vi direkt från Björlanda till Knippla och hade en fantastisk kväll på restaurangen.
Källa:  Brygghuset
De har en ganska rolig ceremoni varje kväll när flaggorna tas ner. Då "raggar" man folk i båtarna, och var och en blir ansvarig för just sin flagga. Hela norden finns representerade. Enligt mycket strikta regler halas flaggorna i en viss ordning till ett riktigt tapto på trumpet. C fick en gång den stora äran att ansvara för den svenska flaggan..... de´ni!

Detta är ju en riktigt ö, dvs här bor det mest vanligt folk. Det innebär att man ser folk gå på färjan för att jobba, eller ungar som ska till skolan. Det finns också en affär. Nästan lite gammaldags handelsbodskänsla. Dom har precis allt..... förutom det man själv ville ha.... Själva ön i sig är väl inte nåt särskilt, men det är en salig blandning på båtar, och jag tror att de flesta använder den precis som vi. Har ingen känsla av att man ligger kvar och bryggseglar särskilt mycket. Själva brukar vi använda Knippla "på vägen" till nåt. Antingen uppåt Bohuslän eller på väg hem.


Vi låg inblåsta ett par dar här en gång, och det känns som om den inre hamnen måste vara en bland de säkraste på hela kusten. Oavsett var vinden kommer i från. Vi låg i hård kuling och det "kluckade" lite. Det finns 130 platser varav 5 är handikappanpassade. Man ankrar bom, boj eller långsides. Lätt att segla till!

Klassificering enligt Gästhamnsguiden:
Säkerhet: 5
Miljö: 5
Toaletter: 5
Duschar: 5

På Luvantoppen blir det 6 av 10 möjliga.


Inga kommentarer: