torsdag 9 december 2010

... så mycket grejer...

... det blir när båten är tömd. Vi tömmer den helt varje år, och eftersom vi fortfarande har kvar den gamla båten, som ju också är helt tömd,  så är snart hela källarförrådet (som är rejält stort!) knôkafullt. Där ligger segel, dynor, fendrar, sjökort, livbojar, sittbrunnstält, sprayhood, flytvästar, tampar, nödraketer, verktygslådor, stövlar, jackor, byxor, kuddar, täcke, handdukar, köksutrustning (tallrikar, glas, bestick, grytor, pannor....) lampor, ankare, filtar....... orkar inte mer.... Ni fattar själva. Segel och dynor är dessutom gånger två!

Varför låter vi inte allt ligga kvar då? Det finns flera anledningar, och den första är att samtidigt som vi tömmer kan vi göra en liten check på ev skador och läckor. Vi kan också göra en grovstädning och få bort det värsta av smulor, grus, sand eller vad man nu drar in på en säsong. Vi pratar inte nåt finlir. Eftersom vi tar upp båten så sent så brukar det vara ganska kallt.

Den andra anledningen är att det mesta mår bra av att förvaras någorlunda torrt och varmt, t ex dynor, täcken och kuddar. Men jag vill också kunna gå igenom och ha koll på all småutrustning, eller vad man nu ska kalla det. Brukar diska allt innan vi ställer in det (tyvärr blev det inte så i år) även om jag ju så klart diskar det även till våren. Ni som varit med vet att det är  alltid är "diskmaskinsstandard" på diskningen ombord... eller hur?

I år hade vi bestämt att förrådet skulle få sig en riktig makeover, med schyssta hyllor, genomskinnliga plastlådor och vakumpåsar för täcken etc. I ett anfall av inspiration, hade säkert läst nån inredningstidning, så skulle även väggar och golv få sig en uppfräschning. Blev det så? Nä, så klart att det inte blev, och i år blev det extra stressigt eftersom den skulle in på varv och vi inte riktigt bestämde själva när det skulle lyftas.  Ingen ordning alls alltså. Men jag vet hur jag skulle vilja ha det och det är väl ändå tanken som räknas......

Focken ska i land - fast den ville inte riktigt....

Inga kommentarer: