söndag 13 mars 2011

... mina kära landkrabbor......

Här kommer den absolut roligaste och bästa seglarskola som finns. Läs landkrabbans seglarskola och ni kommer att bli fullfjädrade sjöbusar. Om inte kommer ni i alla fall att få några glada skratt.

Lite försmak:

Kasta loss är det man gör när man ska ut på sjön. Det skiljer sig från att kasta kottar, snöbollar eller kasta gris på det att det är sig själv man kastar ut på havets våg. Det kan se lätt ut, men det är bara som det ser ut. Man ska nämligen inte bara göra rätt, man ska göra rätt på rätt sätt. Att göra fel är faktiskt också ok, bara man gör det på rätt sätt. Detta gäller allting på sjön.

Först gäller det att ta sig ombord. Man kan ta tag i båtsnöret, fast säg förtöjnings-tampen så blir kaptenen glad, dra in båten, hoppa och blunda. Det kan gå, om du har tur. Ett annat trick är att ställa sig på tampen, så båten kommer närmare, och sen kliva över på tampen, vilket får båten att komma ännu närmare. Enklast är dock att be den där kapten-båtägaren som bundit båten så himla långt ut att hoppa ombord, släppa lite på repen bak i aktern och sen hålla in båten medan du kliver ombord.

"Rektor" för denna förnämliga seglarskola är Niklas i Sittbrunnen

Funderar på varför jag så ofta tar kort på mina fötter....

Inga kommentarer: