söndag 25 juli 2010

Trött och kall....

Vi hade planerat en riktig höjdarhelg! Mycket segling, och trot eller ej, bada och sola. Nu är ju jag ingen badfreak, och ligga still på en strand klarar jag inte många timmar. Men, dessa timmar skulle alltså vara i helgen.

Väderprognoserna sa soligt och lätta vindar - jojo..... Planen var att gå till Vrångö och bara vara!!! Jag hade köpt ny bok - här skulle läsas!!!

Nu blev det väl inte riktigt så. I lördags i och för sig var det väl ok, men inte var det sol och bad precis.
Nåväl, det blev några sköna timmar i sittbrunnen med en god bok, och några glas vin. Fast vi märkte att det blåste på lite mer och mer. Och längre fram på kvällen så var vi alla tvugna att kolla tampar och ev. spring.

Konstigt nog så var det ovanligt lite båtar på Vrångö, kanske hade man hört prognosen...

Problemet var alltså att det kraftiga lågtycket som låg över östra delarna hade ändrat rikting. Så nu var det både vindar och regn på väg. Inte nån jättefara men tankarna på att bada och sola var ju bara att glömma!

Vaknade tidigt i morses av att nåt av fallen stod och slog i masten. Gillar inte det ljudet!!!! Kollade prognosen och den var inte jättekul. "Vädret" skulle komma ännu tidigare. Vi hade 10 m/sek och 14 i byarna och det skulle öka på! Dessutom började det regna.

Vi revade och hade lite diskussion om bästa  väg hem. C ville ju köra lite go kryss.... glömde kanske säga att vi hade kryss hela vägen hem. Nåväl, vi kom överens och stack i väg. I god tid, för några timmar senare blåste det 17 m/sek i byarna!  Det var ganska många båtar ute, men inte var vi många som seglade! De flesta gick för motor. Ett tag kändes det som ett bra alternativ...

Allt gick så klart bra, förutom att jag inte är så jätteglad när det regnar/blåser/skvätter så att glasögonen blir alldeles "geggiga". Lite svårt att se!!!!

Blöta, kalla och hungriga - men det löste sig när vi väl kom hem. Kröp under en filt, satte på TV:n och somnade som en stock.  Ja, vad säger man- det är gott att vara ute men idag var det väldans skönt att komma hem!


1 kommentar:

Styrsö sa...

Hej
I fredags em när jag cyklade till jobbet önskade jag att jag var på väg till Saltholmen och båten i stället för jobbet. Men idag kändes det helt okej att jobba, och slippa vara på sjön.
MVH Lennart i Accenten som låg i Skärhamn. P.S hälsa Kalle och hoppas allt gick väl med svärmor D.S