onsdag 7 juli 2010

Ändrade planer!

Det blir inte alltid som man räknat med. Vi hade planerat att gå från Fiskebäckskil till Stora Dyrön men hamnade ofrivilligt i Skähamn. Ofrivlligt för att det är nog en av de tråkigaste gästhamnar som finns på hela Västkusten! För det första är den hur stor som helst, för det andra hur trång som helst. Vill man ligga inne på bryggorna, och inte ute i "stora skvalpet",  ska man helst ha både bog- och akterpropellrar för att ta sig in. Ooooops, ja visst ja, det har ju alla! Var kommer alla jättebåtar ifrån? Visserligen är vi bara 30 ft, men när man börjar jämföra sig med jollarna på båtarna bredvid..... Tur att man har ett ego som är tillräckligt stort...!

Vi var "tvungna" att gå dit i går för vi kom liksom inte vidare. Det blåste på ganska bra, 10-12 m/s och vi lyckades trassla in oss bland en massa småöar - vi skulle vara lite smarta, trodde vi..... Trots både sjökort och GPS kunde vi inte räkna ut vart f-n vi skulle gå. Lägg där till att vi hade vinden "rätt i näbben" (och inte revat...) så var det bara att trassla oss ut igen och gå in till Skärhamn. Var vi hamnade? I "stora skvalpet" så klart! (För er mina kära landkrabbor, betyder det att man ligger utmed bryggor så att man är ganska oskyddad mot vindar och "skvalp"). Vi fick trösta oss med en fantastiskt vacker solnedgång och jättetrevliga båtgrannar.

Vinden skulle mojna på eftermiddan idag så nu var planerna att gå till Nordiska Akvarellmuseet, men i morses ringde telefonen. C:s mamma hade skadat sig och låg på Sahlgrenska. Tur i oturen var att det fanns hyrbil i närheten. Vi lämnade båten och åkte hem - planen nu är att åka tillbaka i morgon och påbörja hemseglingen. Det är ju inte så långt så vi får väl se om vi tar det i ett skutt eller delar upp det.

Inga kommentarer: