måndag 24 maj 2010

Väder......

Att vara på sjön när det är slagregn, åska och kastvindar är inte särskilt roligt, men vad vackert det är när det blir fint väder igen!

Bilden togs i fredags strax söder om Grötö. Det finns nåt magiskt i att det är så vackert samtidigt som det strax innan var rent farligt.

Kanske är det vädret som gör att det är så fantastiskt med båtlivet och att det alltid ser olika ut. Variationerna verkar vara oändliga. Även om vi väldigt ofta rör oss i samma vatten, särskilt när vi går "ut-och in" från vår båtplats i Rörvik, så ser det ändå alltid olika ut. Beroende på vindriktning kan vi inte heller segla in eller ut på samma sätt. Eller kan, kan vi ju men det finns mer eller mindre smarta sätt. Allt från att "döna" på direkt, till att långsamt puttra fram i Axels kanal.

Det finns nåt i naturen och i naturens krafter som gör att man både kan känna sig rädd och utlämnad och ändå få hur mycket kraft som helst. En helg "på sjön" kan kännas som en veckas semester och vila. Tiden både försvinner och blir hur lång som helst. Häääääääärligt!!

1 kommentar:

CoM sa...

kunde inte sagt det bättre själv. underbar bild
cecilia adastra