fredag 14 maj 2010

I morron smäller det!

I morgon är det dags för första tävlingen för säsongen; Oset Race 2010. En stor tävling med ca 40 båtar anmälda och vi har kommit till Björlanda för att "förbereda" oss. Ja, mest är det ju för att Björlanda ligger 3-4 timmars segling från Rörvik och det skulle innebära att vi annars hade behövt segla hemifrån vid 05-tiden i morgon.

Seglingen hit var fantastisk. Perfekta vindar 4-7 m/s och en strålande sol. På vägen dit låg vi och vilade en timme i solen vid Framnäs som ligger på sydspetsen på Björkö, vilket tillhör SS Fram, och som vi är medlemmar i. Nästa helg är det dags för första Fram-seglingen för säsongen.

C ändrade skotpunkten på focken och det verkar bli lite bättre. Ja, i alla fall säger han det, och jag nickar och hummar instämmande (varken ser eller märker nån skillnad...) Bilden visar Rotundan på Framnäs och där har det varit både en och annan fest......   En som jag särskilt kommer ihåg, och en som jag särskilt vill glömma......

På Framnäs träffade vi på en av våra ärkerivaler -  en av bröderna D, som också är med i SS Fram. De har varit i Norge och skaffat ny båt, en X-95 . Tänk vad folk gör för att vinna över oss! Synd att de är så himla trevliga, det går ju inte att hata på riktigt då....!!


Vi hade, som sagt en underbar segling hit och särskilt sista biten genom Björköfjorden. Vi bara forsade fram för en perfekt halvvind.... Nu när jag ser bilden så vete f-n om det inte till och med syns skillnad på att skotpunkten är flyttad...... *fniss* I kväll ska det räknas kurser och råplugga banan. En del av rundningsmärkena är nya för oss, även om vi har varit ofta i norra skärgården.

Inga kommentarer: