söndag 23 maj 2010

Framnäsvalsen 2010

Till skillnad från förra helgen då vi inte placerade oss så bra, var det dags för lite revanch i går. Nu var det "Framnäsvalsen 2010" som gällde. Den består av lite olika klasser, så många av de stora båtarna från förra helgen fanns med, men nu valde vi att köra "familjeklassen" vilket innebär att segla utan spinacker. Den är ju fortfarande inte levererad, och från och med i år får man inte minska LYS:et med spinackeravdrag. Vi förlorar 0,3 på detta så det är klart att vi inte har en chans mot de som har full segelsättning.

Nu gick det som sagt mycket bättre, vi kom iväg fint. Tappade lite på länsen mot de andra, men jäklars vad vi tog hem på kryssen. Nu hade C "uppfunnit" lite nya smarta lösningar så vi kunde ta mycket mera höjd än tidigare. Vi blev slagna av en 606:a (skämmigt..... jag vet! De har 1,0 mot vårat 1.10) men vi slog våra kära ärkerivaler med 10 sekunder!!! Eftersom 606:an inte var medlemmar i SS Fram så blev det vi som vann vandringspriset. Det satt fint, särskilt som det var Bröderna F som fick lämna ifrån sig vandringspriset till oss. Ta tillbaka det nästa år grabbar...

En rolig liten kuriosadetalj är att när vi kollade lite på vandringspriset så hade PG Gyllenhammar det 1984!

I stället för den traditionella ärtsopps-middan på Framnäs så drog vi direkt ner till Vinga - säsongspremiär och som vanligt fullt med båtar. Har ni inte varit där så ÅK DIT!!  Kolla gärna in på Winga vänner. Bilden är tagen från sittbrunnen och från vår favoritplats, längst ut till väster.

Inga kommentarer: