söndag 9 maj 2010

Äntligen hemma!

Äntligen kunde vi segla hem Nefi till Rörvik. Det skulle gjorts för länge sen, men det har inte riktigt passat tidigare.

Det blåste på ganska bra på eftermiddan och den utlovade solen uteblev. Kallt som f-n!

Allt började bra, men helt plötsligt så blev det "No Fix" på GPS:en. Vi låg och kryssade mitt i ett område men ganska mycket "skräp" så det blev lite roddigt ett tag. Och ja, vi hade väl inte hundra koll på sjökortet. Det blev till att gå upp mot vind, glida lite sakta och försöka få igång eländet. Och som med alla andra maskiner så är lösningen att stänga av, räkna till 10 och sätta på igen. Och, ja visst funkade det även denna gången.

Ingen större fara, men helt plötsligt blev jag sjösjuk!! Har inte hänt på fyra år, oavsett väder och vind. Det ville inte riktigt släppa även om vi vände och hade en jätteskön slör. Illamåendet hängde i och jag började frysa. Det blev till att segla hem. C var väl inte jätteglad men han såg väl på mig att jag var "lite skör"...

Vår hemmahamn är Rörvik som är en liten badförening i Åkered - Näset. En liten "marina" där vår båt är den största segelbåten (enda gången vi är störst...). Allting är kanon, förutom på en punkt. Det är massor med barn och ungdomar som badar där - det är ju en badplats, och de använder gärna båten som badflotte.... Fast de gör ju egentligen ingen skada, inget har nånsin blivit förstört. Jag har mer problem med det än C.

Nu ligger båten i alla fall på plats, och bara folk fått i sina båtar som ligger på land, så har vi inhägnade P-platser också. Ganska viktigt om man ligger ute några veckor.

Utsikten är inget att klaga på.....

Inga kommentarer: