lördag 22 januari 2011

... Åstol.....

Sjökort 931 NW 57*55,5 N 11*32,5 E

... är en favorit! På håll ser Åstol precis ut som alla fördomar som finns om små öar på Västkusten. En liten, liten liten ö, med massor med små, små hus som nästan klättrar på varandra. Ön är 350 x 600 m, då förstår ni hur liten den är.

 Det bästa med Åstol är ändå Åstols Rökeri och deras "världsberömda" fisksoppa! Ibland har vi sagt att vi inte ska gå in till Åstol, men det är som om båten hittar dit själv för plötsligt så sitter vi ändå där och njuuuuter..... Vete f-n hur det går till.

De har också fantastiska rökta räkor, för att inte tala om deras aioli..... Beställ in allt och se till att ni får ett bord på baksidan!! Rökeriet brukar också ha visaftnar och irländsk folkmusik.

Källa: Åstols Rökeri
 Här finns en liten ICA-butik, café och kiosk, fräscha duschar, tvättstuga och toaletter. Mina kära landkrabbor - man kan åka buss från Nils Ericssonplatsen i Göteborg till Rönnäng och sedan ta färjan över! För små barn finns det en badstrand.

Det finns ca 50 platser och man ankrar boj eller långsides. Lätt att segla till, fast se upp för grunden, särskilt det vid norra piren. Personalen på Rökeriet sätter ett kryss för varje som går på. Ett av de kryssen är vårt...... 
Klassificering enligt Gästhamnsguiden:
Säkerhet: 5
Miljö: 5
Toaletter: 5
Duschar: 5

På Luvantoppen blir det 7 av 10 möjliga

Inga kommentarer: