torsdag 12 augusti 2010

Ofrivillig musselodling....

Tänk om man fått en spänn eller två för alla snäckor som finns på båten... Ja, eller fanns ska man väl säga.

Idag lyfte C båten och tvättade rent den från all påväxt och snäckor. Vi skulle gjort det tidigare men.... Vi använder ju inte nån giftig bottenfärg utan lyfter några gånger per säsong. Kostnaden är ungefär samma som vad färgen skulle kosta, och dessutom gör ju den ingen nytta mot alger m.m. Den hjälper ju i och för sig inte mot påväxt heller.

Men vi blev besvikna på experimentet med propellrarna. De målades ju med Pro Shield som skulle förhindra att nåt fick fäste. Funkade det - i h-e heller. Ja, ni ser själva... 

Nu är i alla fall båten ren och förhoppningsvis snabb, för på lördag är det dags för Johnnie Walker Cup. Det finns massor med tävlingar den helgen så konkurrensen är stor. Hoppas på så många båtar som möjligt. Som vanligt gäller att slå våra "ärkefiender" Bröderna F!

Så här såg propellen ut i våras. Nymålad med Pro Shield, och vi trodde alla problem var lösta......

1 kommentar:

martin3000 sa...

Hej

Jag har haft samma problem i år med samma färg. Har tidigare använt en vanlig hård västkustfärg som funkat fint i alla år. Men så köpte jag en ny propeller och trodde att bara det bästa var gott nog. Nu går jag tillbaka.

Mvh Martin, oe33.blogspot.com