måndag 23 augusti 2010

Vi leder fortfarande....

Har varit lite slö med inläggen den senaste tiden, får väl skylla på jobbet.... eller ombyggnaden.... eller trädgården.... eller nåt annat.... Nu ska det väl bli lite mer ordning (tänk om ingen bryr sig........) så här är en liten rapport om förra helgen.

Vi skulle ju kappsegla på lördan och utgå från Framnäs på Björkö. Det blir lite väl tidig revelj om man ska fixa det på morgonen så vi brukar ta oss upp dan innan. Så även denna gång. Eftersom vi stack vid 15-tiden från Rörvik så hade vi ju hur gott om tid som helst. Så då tar man ju gärna en "omväg".

Sagt och gjort, det rundades nästan varje ö i Södra skärgården och helt plötsligt hade vi varken vind eller dagsljus. Nä, riktigt så illa var det väl inte men det blev motor sista biten, och ni har väl fattat att C knappt kan stava till motor...... som den seglingstaliban han är! Vi hann i alla fall umgås en stund på kvällen med våra ärkefiender Bröderna F, eller rättare sagt Broder F med besättning. Vi gjorde så gott vi kunde med att dricka upp deras rosévin och whisky - det var ju ändå Johnnie Walker Cup vi skulle segla dan därpå.....

Dan därpå började med tråkningar och psykningar redan innan rorsmansmötet. Det som var riktigt roligt var också att Lennart, som vi träffade tillsammans med Raja i Skärhamn i somras, var med och tävlade. Vi tar lite åt oss äran att ha "övertalat" honom. Han gastade på sin kompis Kjells folkbåt - jättekul. Nästa helg har vi (förhoppningsvis) lurat med oss en Safir som vi träffade på Vinga!

Vi gjorde en riktigt bra start och höll oss bra framme på länsen, för en gångs skull.... Denna gången uppfann jag den levande spristaken - dvs C. Jag var jätteduktig (jo, det var jag faktiskt!!!) och hade koll på både strömmar och vindskiftningar. På kryssen brukar vi klara oss ganska bra, så trots att vi (jag) gjorde en felbedömning och slog för tidigt, så kom vi 4 i tävlingen men behåller ledningen totalt!!! Då hjälper det inte att Bröderna F tömmer hela båten. Jag kunde inte låta bli att påminna dom om att kissa innan tävlingen - varje gram räknas......

Nu hänger äran och slutsegern på nästa helg.

Under tiden kan ni ju titta på min läs- och tänkhörna. Många tankar har tänkts, och ett och annat glas vin druckits.... När jag tänker efter har det nog slumrats några stunder också.

Inga kommentarer: