måndag 26 april 2010

Premiärhelg på Vrångö

Äntligen är säsongen i gång! Eftersom det blåste kuling i fredags blev det till att masta på i lördags. Å sen packade vi, och bar, och fixade, och donade och trixade och packade in och .....etc. Trots att vi började tidigt så var vi inte klara att kasta loss förrän vid 16-tiden. Vi gick rätt på Vrångö, där det var riktigt många båtar, så det blev till att ligga långsides utanför en annan båt redan vid premiärhelgen - tänk er hur det kommer att bli i högsäsong..... och gissa varförvi undviker de veckorna. (Ja, jag vet att det låter snobbigt...)

Vi hade en fantastisk segling till Vrångö. Lätt fin vind, från "rätt" håll. Alldeles ensamma på sjön så det var bara att brista ut i ett Ronja-vrål!!! Väl framme så fortsatte njutningen -"någonting att äta, någonting att dricka..." å sen somnade vi som små barn redan vid 21-tiden! Fast gissa om vi var pigga när vi vaknade vid 06.30!!!!!!! Men va f-n... Jag lyckades med lite ansträngning att somna om några timmar, men sen spritte det alltför mycket i benen och huvudet för att ligga kvar och snooza.

Söndagen ägnades till lite blandade aktiviteter; promenad, justera ryttarna i focken (det bidde lite fel dan innan). Leta efter var i h-e vattnet som fanns i kölsvinet kom i från. Det visade sig vara vattenpumpen som var boven. Ny pump, nya kostnader, hej å hå. Själv varvade jag mellan att tvätta/polera/putsa trät i salongen och läsa en fantastiskt intressant bok om sekter. Vem sa att det inte gick att kombinera friluftsliv och kultur? Jag var dessutom ansvarigt för fikat - ett nog så viktigt ansvarsområde!

Efter en sen lunch hade vi sedan tänkt att ta vägen om Tistlarna, men nöjde oss med Valö fyr. Det visade sig vara ett bra beslut för sen tog vinden slut! Vi drev nog snarare baklänges än framåt. Inte mycket att göra än att sätta motor och tuffa hem. Ja, inte riktigt. Vi ligger kvar några dagar till i Björla innan vi seglar hem till Rörvik.

Valö Fyr

Inga kommentarer: