måndag 12 april 2010

Konstigaste maten.......

Mat är alltid gott, och det brukar stå för 50 % av upplevelserna när man reser. På vår Ecuadorresa var det tre ingridienser som alltid kom igen. Matbanan, majs och popcorn! Visste ni att det var indianerna som "uppfann" dom?

Brukar vara.... Är man långt in i Amazonas eller på 5.000 möh i Anderna så är man glad om man hittar nåt ställe att äta på..... Vi hamnade på en bensinstation/återvinningscentral/busstation/ handelsbod/systembolag/restaurang. De hade sanslöst billig sprit till salu. Jag försökte kolla efter kontrollappen över korken, men icke , fast man är väl inte boråsare för inte.... Är det billigt så är det! Och inte blev vi sjuka av den heller. Tillbaka till maten, de serverade också "Dagens". Förrätt, huvudrätt och dessert + dricka och kaffe kostade ca 10 :- Nu kanske ni förstår att spriten var billig också!

Vi är i och för sig ganska tåliga av oss men normalt brukar vi ha någorlunda koll på vad vi stoppar i oss. Denna gång hade vi inte den minsta aning om vad det var vi åt. Vi är ganska övertygade om att det var nån form av majssoppa men köttet? Skulle kunna vara fläskkött om det inte var för att vi inte en enda gång såg nån som serverade fläskkött, såg inga grisar heller. Skulle också kunna vara kalv, men det stämmer inte med priset, kalv är för dyr ingidiens. Lamm eller får hade vi känt igen smaken på. Vad återstår förutom marsvin som är vanligt i Anderna......... Som sagt ingen aning - men gott var det!

En annan gång ska jag berätta om när vi skulle beställa just marsvin på "fina krogen" i Quito, men valde att avstå......

Inga kommentarer: